Fulltime Manager Engineering and Design

40 uur per week | Groningen

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in jouw carrière en beschik jij over ruimte ervaring in het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten? Beschik jij daarnaast ook nog over de nodige ervaring in de civiele en/of maritieme industrie? Dan ligt er bij Ocean Grazer een geweldige kans om de energie transitie een enorme boost te gaan geven. Dat doen wij door één van de ontbrekende puzzelstukken in de energietransitie, energieopslag, in de vorm van een Ocean Battery te ontwikkelen.

Het bedrijf:

Ocean Grazer is een start-up die energieopslagsystemen voor windparken op zee ontwikkelt. Onze oplossing de Ocean Battery is gebaseerd op de werking van ‘Pumped Hydro Storage’ (PHS). 95% van de huidige energieopslag capaciteit in de energiesector wordt door deze technologie geleverd en heeft zich afgelopen decennia bewezen als zeer betrouwbaar, schaalbaar en efficiënt. 

Om deze technologie beschikbaar te maken op zee is dit concept getransformeerd naar een compleet nieuwe oplossing, de Ocean Battery die op de bodem van de zee of een binnenwater wordt gerealiseerd. Momenteel ontwikkelen we de eerste demonstatieprojecten op volledige schaal en zijn wij op zoek naar een leuke, enthousiaste collega die zin heeft om ons team te komen versterken om de ontwikkeling van dit product te gaan leiden. 

Wat ga je doen?

Om ons product uit te ontwikkelen zijn wij op zoek naar een ervaren manager engineering & design die energie krijgt van de uitdaging om de Ocean Battery uit te ontwikkelen en verder te commercialiseren. Als manager engineering & design werk je nauw samen met het design team en diverse externe partijen om deeloplossingen uit te ontwikkelen. Je zet het routepad uit voor de ontwikkeling van ieder subsysteem van de Ocean Battery. Daarbij ben je als geen ander in staat om proces, inhoud en relatie met elkaar te verbinden, zodat puzzelstukken naadloos in elkaar vallen en de Ocean Battery stapsgewijs naar het volgende niveau wordt getild.

Samen met de projectmanager sturen jullie diverse subcontractors aan om gezamenlijk een marktdoorbraak te realiseren op het gebied van energieopslag. Een ontwikkeling die midden in de spotlights van vele camera’s staat. Nog voordat de eerste full scale Ocean Battery is gerealiseerd is onze innovatie al diverse malen bekroond en kijkt de utility industrie hals reikend uit naar de resultaten van de eerste demonstratieprojecten. 

Vanuit jouw rol als manager engineering en design speel jij een cruciale rol om te waarborgen dat het design van de eerste Ocean Battery systemen op een consistente manier tot stand komt, waarbij een balans wordt gevonden tussen het realiseren van de ‘holy grail’ en de praktijk vandaag de dag. Voor elk van de subsystemen geld dat er vele innovatie oplossingen mogelijk zijn, maar welke van deze opties is haalbaar binnen tijd en budget zonder daarbij te grote ontwikkelingsrisico’s te nemen. 

Om dat voor elkaar te krijgen ontwikkel je een heldere development roadmap, waarbij je alle interne en externe stakeholders mee neemt in de ontwikkeling van dit routepad, zodat voor één ieder helder is wat er verwacht wordt en duidelijk aan welke voorwaarden voldaan moet zijn om dit ontwikkelingsproces succesvol te doorlopen. Tegelijkertijd ben je in staat om een goede balans te vinden tussen tijd, kwaliteit en flexibiliteit. Die laatste is cruciaal in een innovatie proces waarbij op voorhand nog niet alle details duidelijk zijn en je op gezette tijden creatieve oplossingen zult moeten vinden. 

Profiel

 • Ruime ervaring met complexe, innovatie processen en productontwikkeling
 • Ervaring in maritieme en civiele projecten is een pre.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als manager engineering & design
 • Affiniteit met innovatie en duurzaamheid;
 • Mensgericht en communicatief sterk;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;

Wat bieden we jou?

 • Een gevarieerde baan waarin je de ruimte krijgt en neemt voor eigen invulling;
 • Een dynamische werkomgeving;
 • Een fulltime functie;
 • Flexibele werktijden;
 • Een marktconform salaris.

Kan jij je helemaal vinden in dit profiel en lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? Neem dan contact op met Inger Zeevalkink (inger@oceangrazer.com) en stuur hierbij je motivatie en CV mee.