Fulltime Project Engineer Civiel

40 uur per week | Groningen

Ben jij een ervaren project engineer en heb je ervaring met civiele projecten? Lijkt het je leuk om een snel groeiende, innovatieve, duurzame scale-up verder te versterken? Dan zoeken wij jou! Ocean Grazer is op zoek naar een ervaren Project Engineer om onze civiele ontwikkelingsdisciplines te vertegenwoordigen.

Het bedrijf:

Ocean Grazer is een enthousiaste en innovatieve scale-up gevestigd in Groningen. Met onze Ocean Battery leveren we een belangrijke bijdrage aan één van de grootste uitdagingen in de energietransitie: het opslaan van duurzame energie.  De Ocean Battery is een duurzaam energieopslagsysteem primair voor de offshore windmarkt, dat gebruik maakt van bestaande pomp- en turbinetechnologie uit de waterkrachtindustrie.

Deze technologie heeft zich al eeuwenlang bewezen. De ontwikkeling van de Ocean Battery wordt gekenmerkt door de schaal van een civiel infrastructuurproject en de hoge mate van schaalbaarheid, modulariteit en repliceerbaarheid, om een hoogwaardig opslagsystemen te leveren voor de uitdagingen in de energietransitie van nu.

Ocean Grazer is gestart als een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen en heeft inmiddels, een paar jaar later, al meerdere belangrijke innovatieprijzen in de wacht gesleept. We zoeken een leuke, enthousiaste collega die zin heeft om ons team te komen versterken.

Wat ga je doen?

Als Project Engineer bij Ocean Grazer ben je op civiel technisch vlak bezig met de ontwikkeling en uitvoering van het Ocean Battery systeem. Jij bent de cruciale schakel tussen het managementteam en de civiele disciplines van het project. Je schakelt veel met externe partijen en bewaakt de kwaliteit en specificaties van de civiele (beton)constructies. Je hebt verstand van standaarden en normen van betonconstructie en kan hier met een zeer innoverende blik naar kijken, zowel technisch als bedrijfseconomisch. Je bent op de hoogte van innovaties en snapt hoe je dit binnen de ontwikkelingsaanpak van de Ocean Battery toepast.

Je komt te werken in een klein, enthousiast en multidisciplinair team in een dynamische werkomgeving. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en neemt de leiding over je werkzaamheden. Je schakelt veel met projectpartners en ingenieursbureaus en bent het interne en externe aanspreekpunt voor de civieltechnische ontwikkeling. Onze bedrijfscultuur is informeel en we hechten veel waarde aan een goede werksfeer. Wij verwachten van onze mensen een pragmatische, flexibele aanpak en een hoge mate van zelfwerkzaamheid. Je gelooft in een open multidisciplinaire overlegstructuur, waarbij je bereid bent kritisch te zijn naar anderen en jouw initiatieven en overwegingen ter discussie te stellen.

Profiel

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
 • Achtergrond in civiele techniek en betonconstructies;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Innoverend en analytisch denkvermogen;
 • Communicatief vaardig en schakelt makkelijk met externe partijen;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Zelfstandig en neemt leiding over zijn werkgebied;

Wat bieden we jou?

 • Een fulltime functie;
 • Flexibele werktijden;
 • Een marktconform salaris;
 • Een gevarieerde baan waarin je de ruimte krijgt en neemt voor eigen invulling;
 • Een dynamische werkomgeving;

Kan jij je helemaal vinden in dit profiel en lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? Wil jij eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marijn van Rooij (CTO) via de mail marijn@oceangrazer.com. We ontvangen graag een motivatiebrief en CV als je solliciteert. Als sluitingstermijn hanteren we 1 maart 2023.