Fulltime Senior Projectmanager

40 uur per week | Groningen

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in jouw carrière en beschik jij over ruimte ervaring in de civiele en/of maritieme industrie? Dan ligt er bij Ocean Grazer een geweldige kans om de energie transitie een enorme boost te gaan geven. Dat doen wij door één van de ontbrekende puzzelstukken in de energietransitie, energieopslag, in de vorm van een Ocean Battery te ontwikkelen.

Het bedrijf:

Ocean Grazer is een start-up die energieopslagsystemen voor windparken op zee ontwikkelt. Onze oplossing de Ocean Battery is gebaseerd op de werking van ‘Pumped Hydro Storage’ (PHS). 95% van de huidige energieopslag capaciteit in de energiesector wordt door deze technologie geleverd en heeft zich afgelopen decennia bewezen als zeer betrouwbaar, schaalbaar en efficiënt. 

Om deze technologie beschikbaar te maken op zee is dit concept getransformeerd naar een compleet nieuwe oplossing, de Ocean Battery die op de bodem van de zee of een binnenwater wordt gerealiseerd. Momenteel ontwikkelen we de eerste demonstatieprojecten op volledige schaal en zijn wij op zoek naar een leuke, enthousiaste collega die zin heeft om ons team te komen versterken om deze projecten te gaan leiden. 

Wat ga je doen?

Om deze demonstratieprojecten te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een ervaren projectmanager die energie krijgt van het realiseren van de eerste Ocean Battery systemen. Een projectmanager die in staat is om diverse subcontractors aan te sturen en deze partijen met elkaar weet te verbinden om gezamenlijk een marktdoorbraak te realiseren onder de spotlights van vele camera’s. De Ocean Battery is al diverse malen bekroond met innovation awards en de utility industrie kijkt hals reikend uit naar de resultaten van deze demonstratieprojecten. 

Jij als projectmanager speelt een cruciale rol in dit proces en bent in staat om partijen uit diverse disciplines bij elkaar te krijgen om gezamenlijk een top prestatie neer te gaan zetten.  Om dat mogelijk te maken heb je een grote persoonlijke drive nodig om iets geheel nieuws met elkaar te ontwikkelen. Daarvoor moet je over uitstekende communicatie skills beschikken om gericht naar het goede doel toe te werken, je werkt vanuit een heldere projectstructuur zodat de realisatie op een gecontroleerde manier plaats kan vinden. Tegelijkertijd ben je in staat om een goede balans te vinden tussen tijd, kwaliteit en flexibiliteit. Die laatste is cruciaal in een innovatie proces waarbij op voorhand nog niet alle details duidelijk zijn en je op gezette tijden creatieve oplossingen zult moeten vinden. 

Door jouw kennis en ervaring in dit soort trajecten ben je goed in staat om risico’s tijdig te identificeren en bespreekbaar te maken met de projectpartners om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen zonder daarbij de projectdoelen, werksfeer en partner relaties uit het oog te verliezen. 

Profiel

 • Ruime ervaring met complexe, innovatieve projecten bij voorkeur in de civiele en of maritieme industrie
 • Minimaal 8 jaar ervaring als projectmanager;
 • Affiniteit met innovatie en duurzaamheid;
 • Mensgericht en communicatief sterk;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Gecertificeerd PRINCE2 of een andere projectmanagementmethode is een pré;

Wat bieden we jou?

 • Een gevarieerde baan waarin je de ruimte krijgt en neemt voor eigen invulling;
 • Een dynamische werkomgeving;
 • Een fulltime functie;
 • Flexibele werktijden;
 • Een marktconform salaris.

Kan jij je helemaal vinden in dit profiel en lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? Neem dan contact op met Inger Zeevalkink (inger@oceangrazer.com) en stuur hierbij je motivatie en CV mee.